Известие

Collapse
No announcement yet.

Размяна на местата на гумите-въпрос ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Въртя предни със задни всеки сезон. Най-малкото при боксуване било с предно или задно където е задвижването се износват по бързо. Таааа върти да оравновесяваш нещата или пък като износиш едини чифт сменяш с нов и не въртиш нищо

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
      Въртя предни със задни всеки сезон. Най-малкото при боксуване било с предно или задно където е задвижването се износват по бързо. Таааа върти да оравновесяваш нещата или пък като износиш едини чифт сменяш с нов и не въртиш нищо

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
      Виж тази идея ми харесва така ще купувам само по две нови,а не да ги въртя и накрая да дам пари за 4 нови

---------- Post added at 13:48 ---------- Previous post was at 13:47 ----------

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Никога не трябва да се съмняваш в това което казвам.
      Е никога ! Само по някога
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
        И поради каква причина ще се износят по-бързо?
        Искате да кажете,че една асиметрична гума поставена веднъж отдясно,не трябва да се поставя отляво?
        Все пак грайфер се товари и накланя и в двете посоки,дали автомобила ще потегля,набира или спира...та къде е била и къде ще бъде,не е ли все едно?
        Ами не е точно все едно. Преобладаващото триене се поражда от движението напред. Вземи една гумичка и трий само в едната посока и виж, как се износва. После търкай в двете посоки и виж дали е същото износване.

Всеки добър в занаята си гумаджия ще потвърди това иначе неписано правило.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          Не трябва да се променя посоката на въртене. Никога. Не е добре за гумата.
          Това е единственият правилен отговор!

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Ами не е точно все едно. Преобладаващото триене се поражда от движението напред. Вземи една гумичка и трий само в едната посока и виж, как се износва. После търкай в двете посоки и виж дали е същото износване.

Всеки добър в занаята си гумаджия ще потвърди това иначе неписано правило.
            Така де...но авт.гума винаги има триене и в двете посоки...вярно,преобладава в едната....но не е като да кажем,че е 90 към 10....а е 60 към 40.....примерно.

Да поясня,че не споря.
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Да ви пусна още една муха
              Според производителите на гуми по-добрата(по-новата) двойка се слага на задния мост, независимо дали колата е с предно или задно предаване... Та истината е някъде там.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                Според производителите на гуми по-добрата(по-новата) двойка се слага на задния мост, независимо дали колата е с предно или задно предаване... Та истината е някъде там.
                Това е така, но ние говорим какво е правилото ако си тръгнал от нови гуми

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                  Гледал съм и съм чел разни неща....ноо не бих сложил на кола с предно ,галошите отпред...нито не можеш на тръгнеш,нито да завиеш,нито да спреш.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                    Гледал съм и съм чел разни неща....ноо не бих сложил на кола с предно ,галошите отпред...нито не можеш на тръгнеш,нито да завиеш,нито да спреш.
                    С галоши отпред може и да ти е трудно потеглянето, но това неудобство е несравнимо по-малко сравнено с това да си видиш задницата отпред

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

И аз съм на мнение, че в реални условия - прах, дупки, кал, неравности, задръстване и т.н, се съмнявам, че ще е по-добре да си с по-добрите гуми отзад, но няма как да знам прав ли съм или не... Всичко е строго специфично и няма универсално решение.
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

Колата спира основно с предните гуми. Вече всички имат АБС

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                          Колата спира основно с предните гуми. Вече всички имат АБС
                          Като тръне галошираната задница да ти бяга по завоите, никакъв ABS не те спасява

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Няма да има време да бяга...отпред три сантиметровите грайфери ще дърпат и дерат асфалта

Comment

Гумата задължително трябва да се върти между лява и дясна страна на колата.
                              Или за масовите Алфи тук въртенето трябва да се осъществява:
                              1. Предни гуми минават отзад.
                              2. Задни гуми минават отпред със смяна на местата ляво-дясно, стига гумата да го позволява.

Погледнете износването не само като километри, а и неговата специфична форма идваща от геометричната настройка на окачването.
                              Под един ъгъл се износва една гума, когато е поставена под един геометричен наклон от сходимостта и страничния наклон, и под друг ъгъл се износва същата гума, със същите настройки, но въртяща се на обратно. И точно за това гумите трябва да се въртят и по посоката си на въртене, ако искате да запазите максималния им живот.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Намерих това по темата
                                http://www.dunlop.eu/dunlop_bgbg/all...ng-your-tires/
                                Също искам да спомена в една друга тема бях задал въпрос за налягането в гумите.Там не можахме да изясним нещата !
                                От тогава си правих експерименти и установих,че най добре за моите гуми летни размер 215/45/17 налягането е предни 2.7 bar и задни 2.45 bar.Споменавам го понеже аз съм пуснал темата и може на някой и това да му е от полза или ориентир !
                                Last edited by eproHD; d.m.y г., 17:18.
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                                sigpic

Comment

Working...
                                X